Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo billigt på finhotell

Det går att bo lyxigt med skral budget. I flera länder släpper finare hotell rum till samma pris som ett vandrarhem under hösten.

Annons
Lyxboende till reapris? Ibland rear hotellen ut sina rum.

Ett härligt boende sätter guldkant på resan. Men många har inte råd med extra lyxiga hotell - eller ens hotell i mellanprisklass. Med hjälp av sajter som Secret Hotels kan man fynda rum på fyra och femstjärniga hotell till kraftigt nedsatta priser, ett koncept som går ut på att hotellen listar sina osålda rum.

Men man kan också hitta bra erbjudanden om man letar runt. Bankso i Bulgarien har exempelvis de billigaste lyxhotellen i världen, där kan man i september få ett dubbelrum för i snitt 458 kronor natten. Det visar en ny jämförelse av Trivago, som har listat 25 lyxhotell som erbjuder rum till samma pris som ett vandrarhem. Kontinenten där det är vanligast med lyx till budgetpris är annars Asien. I kinesiska Zhuhai ligger ett rum i september på cirka 484 kronor och i Hue, Vietnam, betalar man endast 510 kronor för ett dubbelrum. Flest platser på listan över billiga lyxhotell har Thailand, dit efterfrågan har minskat i samband med oroligheterna i landet.

Billiga Europa

Det finns också flera europeiska destinationer på listan. För Ohrid i Makedonien betalar man 560 kronor natten och fina hotell i spanska Murcia och Zaragoza kan man få för 581 respektive 624 kronor natten.

-För den panka jetsettern är Spanien och Östeuropa destinationer där du kan leva som en kung på en drängs lön, säger Sigrid Dahlberg-Krajewski, kommunikationsansvarig på söksidan.

Resultaten bygger på hotellpriser från mer än 150 bokningssidor i 40 länder, och gäller för dubbelrum på fyr- och femstjärniga hotell. Endast hotell med tillgängliga priser för mer än 23 av 20 dagar i september har inkluderats.

Annons