Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danmark får enorm vattenvärld

Nu har Nordeuropas största akvarium öppnat, i Köpenhamn. Här är
andra destinationer för dig som är intresserad av hav och djurliv
under ytan.

Annons
Nu kan man se på marint liv i Danmark.

Jätteakvarium i Danmark

Över 20 000 fiskar från 450 arter, det ska man kunna se i Danmarks nya jätteattraktion för alla havsintresserade. Den blå planeten ligger intill Kastrups flygplats. De slog nyss upp dörrarna och förhoppningen är att 700 000 turister ska hitta dit varje år.

Köp biljetter på www.denblaaplanet.dk

Världens största akvarium

I Singapore kan man gå på världens största akvarium och beskåda så mycket som 100 000 marina djur, på Aquarium SEA. Besökarna kan spana på fiskar genom en enorm glasvägg, 36 meter bred och 8,3 meter hög. Tanken är att man ska få känslan av att stå på havets botten.

Akvariet är en del av Marine Life Park.

Läs mer här.

Konst på botten i Mexiko

I Mexiko kan man sedan ett par år uppleva kultur och dykning - på samma gång. På cirka 420 kvadratmeter har konstnären Jason Decaires Taylor placerat ut över 450 skulpturer av människor, i vanlig storlek. Konstutställningen är uppdelad i två partier, varav den ena ligger på åtta meters djup och den andra på fyra meters djup. Tanken är att den ska locka bort en del resenärer från områdets högt belastade korallrev. Läs mer på: www.underwatersculpture.com

Undervattensmuseum i Kenya

Kenya ska få sitt första undervattensmuseum, vid kusten i Malindi Nationalpark. Havssköldpaddor, delfiner, djävulsrockor och valhajar är några av de djur man ska kunna beskåda där. Dessutom kommer skeppsvrak att visas. Det finns cirka 35 stycken runt kusten i området och en del ska ingå i muséet. Tanken är att det ska öppna år 2014.

Över 20 000 fiskar ingår i Köpenhamns nya akvarium.
Annons