Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danmark får gigantisk skidarena

En resefirma planerar att bygga världens största skidarena i
Danmark. Backarna ska få samma form som en gigantisk snöflinga.

Annons
Nu ska Danmark få en jättearena för skidåkning.

Sammanlagt tre kilometer nya skidbackar ska det bli i den danska staden Randers, i nordöstra Danmark. Reseföretaget Danski planerar att bygga en gigantisk skidkupol, där tre backar går över stadens flod, och möter varandra på mitten. Formen kommer att likna en gigantisk snöflinga. Den högsta backen ska nå 110 meter ovanför marken.

Det är arkitektbyrån Cebra som ritat den futuristiska byggnaden, där varje pist kommer att ha både hiss och lift. Man ska dessutom kunna åka mellan de olika backarna.

Knyter samman staden

Den nya skidarenan kommer att bjuda på ungefär 70 000 kvadratmeters skidåkning, och där ska finnas backar med olika svårighetsgrad: två röda, två blå och två svarta. Backarna är byggda utifrån den franska resorten Alpe d'Huez. Men de ska också kunna förändras, så att skidåkarna får nya upplevelser.

Mittenbågen kommer att vara särskild anpassad för skateboard- och BMX-åkare. Bågen längst ned kommer att ha ett gräsbevuxet tak som också ska användas som en park. Dessutom ska man bygga ett hotell, restaurang och affärer på platsen. Tanken är dessutom att backarna ska knyta samman olika delar av staden.

I dagsläget är Ski Dubai världens största skidarena, med 22 500 kvadratmeter.

Danmarks nya skidarena ska formas som en gigantisk snöflinga.
Annons