Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det stjäl vi från hotellen

Har du någon gång tagit saker från hotellrummet. Det är du inte
ensam om - svenskar är ganska tjuvaktiga enligt en ny
undersökning.

Annons
Handdukar - en av de vanligaste saker stjäl från hotellen.

Bra hotellrum är utrustade med fina saker - som många kan få lust att plocka med sig hem. En ny undersökning av Hotels.com visar vilka som är de mest klåfingriga i världen. Och svenskar hamnar bland de mer tjuvaktiga länderna. Nästan fyra av tio svenskar erkänner att de plockat med sig något från hotellrummet när de checkat ut.

Danskarna är däremot de hederligaste - enligt den här undersökningen. 88 procent svarar att de aldrig tagit något från hotellrummet. Nederländerna, Norge och Brasilien hör också till länderna där folk inte stjäl från hotellen. Men frågan är naturligtvis om undersökningen avslöjar världens mest hederliga eller världens mest ärliga folk.

Tidningar och handdukar

Det som folk oftast snor med sig från hotellen är tidningar och böcker. Sängkläder och handdukar slinker också ofta med. Andra objekt som lockar till stöld är badrockar, kuddar, elektronik, strykjärn och till och med inredning som lampor och väckarklockor.

Sverige hamnar bland de 29 mest tjuvaktiga - eller ärliga - länderna. I bottenligan återfinns också Spanien, Colombia, Mexiko, Kina och USA.

Undersökningen innefattade 8 600 respondenter i över 28 länder.

Annons