Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för vinresorna

Vinprovning i New York och vinfestival i Kapstaden -
intresserade av den ädla drycken har mycket att se fram emot i
vår.

Annons
Res i Toscana längs den klassiska Chiantivägen, med vackra vingårdar och rustika restauranger.

Missade du den gigantiska vinfestivalen Vintaly i Verona? Bara lugn, det finns många andra platser att åka till för den som vill provsmaka och lära sig mer om druvor och producenter. Här kommer fyra tips för dig som tycker att vin och resande hör ihop.

Res längs Chiantivägen

Längs den klassiska vinvägen i Chianti, 222, ligger vingårdarna tätt. Under våren när allt står i blom är rätta tiden att slingra sig fram genom det toscanska landskapet. Stanna hos de lokala vinproducenterna och ät den hemlagade maten - ofta rustik och prisvärd. Varva den egna provsmakningen med ett besök på vinmuseet, Museo del vino, www.museovino.it.

Finsmakarkväll i New York

Det är inte bara en provsmakarkväll med över 500 viner från hela världen. Toast of the Town i USA är också en gala med jazzband och provsmakning av rätter från 35 olika lokala restauranger. Men man ska vara en riktig vinentusiast för att gå - biljettpriset börjar nämligen på cirka 700 kronor. Den 3 maj pågår eventet i New York, den 8 juni i Chicago och den 22 juni i Washington.

Läs mer här.

Vinfestvival i Kapstaden

Testa över 250 olika sydafrikanska viner - i townshipet Gugulethu. För andra året i rad vill arrangörerna bakom Gugulethu Wine Festival locka turister till området och stödja den lokala vinmarknaden. Där kommer bland annat finnas mat från närliggande restauranger, musikuppträdanden och möjlighet att vinna priser. Pågår 25-26 maj i år. Läs mer på: www.gugulethuwinefestival.co.za.

Vinvandring i Katalonien

Besök lokala bodegor, vandra genom vinfält, ha vinprovning på det medeltida slottet Castell de Milmanda och lär känna Barcelona. Tema-resor har startat vinresor till Katalonien. Resan pågår under åtta dagar i höst, de avgår september och oktober. Pris från 13 998 kronor. Läs mer på www.temaresor.se

Annons