Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuren skadas av turisters foton

Turister på resa poserar ofta med vilda djur i fågenskap, till
exempel apor eller tigrar. Men nu visar en djurrättsorganisation
baksidan med semesterbilderna.

Annons
En tröglori hör hemma i naturen - inte som en turistattraktion.

När popsångerskan Rihanna förra året turistade i Phuket, Thailand, lade hon upp en bild på instagram där hon poserar med en tröglori, som är en skyddad primat. Thailändska myndigheter arresterade senare personerna som låtit henne hålla apan. Men händelsen fick djurrättsorganisationen Care For The Wild att agera. De menar att djuren utnyttjas när de visas upp för turister och har gått ut med kampanjen "Snälla, inga foton" för att upplysa turister om vad som drabbar dessa djur. Trots tröglorins söta uppsyn har den till exempel giftiga tänder - som därför ofta dras ut innan apan tvingas bli turistattraktion.

Ställ frågor

Djur som turister får hålla och fota har också ofta tagits från sin mamma - som först dödats. En annan skadlig konsekvens för exempelvis nattapor är att blixten från kameran kan skada deras ögon.

"Om du ser ett vilt djur som inte är i det vilda är det dags att ställa sig några frågor. Om det är ett ungt djur, var är då dess mamma? Var är dess tänder och klor? Varför är djuret så tamt? Svaren är ofta: Död, utdragna och för att djuret är vettskrämt", säger representanter för organisationen, enligt Daily Mail.

Annons