Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dovers klippor ska räddas

De vita kalkklipporna i Dover måste bevaras. Det menar
stiftelsen The National Trust i Storbritannien, som samlar in
pengar för att köpa det typiska landmärket. De vill öppna större
delar av det för allmänheten.

Annons
National Trust vill göra Dovers vita klippor tillgängliga för alla.

Klipporna vid Dover lyser dramatiskt vita mot havet. Till det här natursköna området kommer redan hundratusentals turister varje år. Men delar av marken runt klipporna är privatägd och därmed stängd. Nu vill The National Trust, en stiftelse som fokuserar på att göra naturområden tillgängliga för besökare, köpa den cirka 1,3 kilometer långa kuststräckan. Planen är att återställa den naturliga miljön för områdets alla djur.

- På det här viset skulle vi kunna länka samman de uppdelade områdena och sköta dem mer som ett landskap, på ett hållbart sätt, säger Robert Sonnen från National Trust till Daily Mail.

Vädjar om pengar

National Trust äger redan sju kilometer av kuststräckan, men hoppas nu alltså på att binda samman hela vägen från Dover till fyren i South Foreland. Förutom att skydda djurlivet i området vill stiftelsen också säkra framtida generationers tillgång till kalkklipporna. Men först behöver de samla in mer än 13,5 miljoner kronor och vädjar därför till människor att donera pengar. Läs mer på: www.nationaltrust.org.uk/whitecliffsappeal.

Annons