Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europa chockhöjer priser

En höstweekend i Europa kan bli en dyr affär. Nu höjer nämligen många hotell priserna rejält. Här är städerna du ska akta dig för om du vill komma billigt undan.

Annons
Flera stora mässor och festivaler trissar upp priserna i Europa i höst.

Nu är det högsäsong för weekendresor. Men det kan bli dyrt att boka hotell i Europa under hösten. Flera städer har chockhöjt priserna den senaste tiden, enligt en jämförelse av webbsöksidan Trivago. Värst är München, där kostnaderna stiger med hela 76 procent om man jämför augusti och september. Nu är priset för ett dubbelrum i snitt 2 124 kronor per natt. Madrid höjer också priserna, med 74 procent, och Sevilla höjer med 56 procent. Även i Berlin, Paris och Milano får man betala nästan dubbelt så mycket för boende under tidig höst.

Mässor och festivaler

Men det finns förklaringar till höjningarna. Orsaken är till stor del de många mässor och events som pågår den här perioden. I italienska städer är september en viktig mässmånad, med modemässan i Milano som främsta exempel. Dessutom återvänder många italienare från augustis semester.

-I september börjar affärslivet vakna upp från sin sommardvala och de inhemska resorna ökar, säger Sigrid Dalberg-Krajewski, kommunikationschef på webbsöksidan.

I Spanien drog basket-VM upp priserna och i München är det Oktoberfest som gör att priserna stiger under flera veckor. Det kan alltså vara en idé att undvika vissa städer under de största eventen - eftersom priserna då trissas upp rejält.

Mer läsning

Annons