Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligaste vandringsleden öppnar igen

Den kallas ofta för världens mest skrämmande vandringsled. Och snart öppnar Caminito del Rey igen - men i en mindre riskabel version.

Annons
Caminito del Rey öppnar igen - men nu är vägen något mindre riskabel.

Cirka en meter bred klamrar en betongled sig fast på berget Gaitanes Gorges väggar, 100 meter upp i luften. Den inte särskilt stabila leden har lockat våghalsiga äventyrare från hela världen. Men efter dödsfall under både 1999 och 2000 stängde man vägen för allmänheten. Folk tog sig dit i alla fall och 2011 bestämde sig andalusiska myndigheter och staden Malaga för att renovera leden. Arbetena påbörjades i mars i år och väntas kosta mer än 5 miljoner euro.  

Nu är leden snart redo att återinvigas - den ska öppnas i januari eller februari nästa år, enligt de senaste beräkningarna. 

Riskabelt

Innan renoveringarna fanns inga staket som hindrade människor från att falla ned i Guadalhorcefloden nedanför. På vissa håll hade betongen dessutom gått sönder, med hål i vägen och bara tunna metallstänger att gå på.

I tre månader ska inträdet vara gratis, men efter det ska man ta betalt. Bara ett begränsat antal turister ska tillåtas gå på leden varje år, av säkerhetsskäl.

Leden byggdes i början av 1900-talet för de arbetare som skulle ta sig till vattenkraftverken vid El Chorro och Gaitanejo.

Annons