Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem kulinariska tips på Aruba

Stränderna är en stor anledning till varför många reser till
Aruba. Men den karibiska ön har också utmärkt mat. Här är fem
restauranger du inte vill missa.

Annons
Ät och drick gott på Aruba.

Färsk fisk, skaldjur och rejält kött - det är några av specialiteterna på Aruba. Restaurangerna är inte alltid billiga. Men maten är god. Skippa snabbmatskedjorna som växt fram i spåren av de amerikanska turisterna, och satsa på Arubas egna kök. Här är fem restauranger och barer att njuta av på ön.

1. Yemanja

Träeldad grill med fina fiskar och skaldjur och riktigt bra kött. Ligger i centrala Oranjestad.

www.yemanja-aruba.com

2. Papiamento Restaurant

Öns mysigast restaurang - i varje fall kvällstid då det dukas upp runt poolen i den frodiga trädgården till ett hus som en gång i tiden var en enkel farm. Gourmetmat med utsökta tropiska ingredienser.

www.facebook.com/papiamentorestaurant

3. El Gaoucho

En av Arubas bästa köttrestauranger med över 35 år på nacken. Här serveras perfekt grillat kött efter din smak i rustik, argentinsk miljö. Vissa kvällar är det underhållning med argentinsk musik.

www.elgaucho-aruba.com

4. Charlie's bar

Klassisk bar i den småruffiga staden San Nicolas längst i söder. Skön atmosfär och tusentals udda prylar från golv till tak.

Main Street, San Nicolas.

www.facebook.com/charliesbararuba

5. Zeerover

Färsk friterad fisk och korgar med nyfriterade räkor till lågt pris - det är i stort sett hela menyn på detta enkla, men extremt populära hak nära flygplatsen. Ölen flödar och vyn över havet är relaxat skön.

Savaneta 270.

Annons