Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femstjärniga campingar utsedda

Har man inte råd med femstjärnigt hotell kan man åtminstone slå till på en femstjärnig camping. En ny klassificering rankar de bästa platserna för tältliv i Sverige.

Annons
Välj rätt campingplats i sommar.

Byske havsbad i Västerbotten och Pite havsbad i Norrbotten, det är två av de allra bästa campingplatserna i Sverige. Det tycker juryn för Svensk Camping, som varje år gör en bedömning av landets olika tältplatser. I fjol hade svenska campingplatser sammanlagt 14,5 miljoner gästnätter, och det finns allt från enkla gräsplätter till avancerade anläggningar. SCR ger i år elva platser högsta betyg, fem stjärnor.

- Hur många stjärnor en campingplats har berättar vilken typ av upplevelse den bjuder på. Genom stjärnorna kan gästen se om det är en stor anläggning med pooler, restauranger och aktiviteter eller om det är ett ställe som bjuder på avstressande naturupplevelser. Det ger en snabb överblick och gör valet enklare, säger Lars Isacson, vd för SCR.

Äventyrsbad och spa

Klassificeringen tar hänsyn till hygien, miljö, service, rekreationsanläggningar och aktiviteter. Bland dem som kammat hem fem stjärnor finns bland annat Gustavsvik i Örebro, där det både finns ett äventyrscenter och ädelfiske i egen fiskesjö. Sonjas camping på Norra Öland ligger vid öns långsträckta sandstränder och omtalas som en lugn familjeanläggning. Den som i stället vill ha stora badanläggningar bör kika på Västervik Resort, Lysingsbadet, där man har både romerska bad, vattenrutschbanor och avslappningsavdelning.

Här är campingplatserna med fem stjärnor:

Byske Havsbad

Pite Havsbad

Västervik Resort/Lysingsbadet

Sonjas Camping Stugor

Kronocamping Böda Sand

Kneippbyn Resort Visby

apelviken.se

Daftö Camping Resort

Krono Camping Lidköping

Årjäng Camping Stugor Sommarvik

Gustavsvik Resorts, Örebro

Annons