Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femton billigaste stadsresorna

Budapest i stället för Paris och Warszawa som alternativ till London? Vill du åka på en storstadsresa utan att ruinera dig är Östeuropa perfekt. Här är de 15  billigaste städerna.

Annons
Krakow är prisvärt och fullt av vacker arkitektur och spännande kultur.

Strosa i parker och njut av en kaffe på uteserveringen i Sofia, där värmen dröjer sig kvar sent in på hösten. Bulgariens huvudstad är en av Europas billigaste, och  ett dubbelrum på hotell kostar endast 562 kronor, enligt prissökssajten Trivago.

-Sofia är en avslappnad och ungdomlig huvudstad. Det i kombination med ett rikt kulturliv och låga priser gör Bulgariens huvudstad till en utomordentlig destination för en weekend, säger Sigrid Dalberg-Krajewski, informationsansvarig på företaget.

Sammanlagt har man listat 15 av Östeuropas billigaste resmål. Polen är ett annat prisvärt alternativ, landet har hela tre städer med i rankningen. I stället för en resa till Paris kan man få konst, kaféer och historia i kulturella Krakow, till en betydligt billigare penning. Där ligger hotellpriset på 672 kronor per natt. Warszawa och Gdansk hamnar också på listan. Och det är inte bara boendet som är billigt, även mat, sevärdheter och dryck är prisvärt, vilket många fått upp ögonen för.

-Antalet svenska turister som besöker Polen ökar varje år, säger Malgorzata Hudyma på Polska turistbyrån.

Baltiska länder och Balkan

De baltiska grannarna är också prisvärda, Riga hamnar på en fjärdeplats och Vilnius på sjätte plats. Balkan är ett annat område som börjar locka fler, och hela sex länder från Balkanhalvön är med bland de billigaste. Förutom Sofia också Sarajevo, Skopje, Podgorica, Zagreb och Tirana. De har alla genomsnittspriser på under 750 kronor per natt för ett hotellrum.

-Detta är städer som bär på en otrolig nutidshistoria och vars forna glans fortfarande strålar igenom, säger Sigrid Dalberg-Krajewski.

Fakta/Höstens 15 billigaste hotellstäder

Sofia, Bulgarien

Gdansk, Polen

Sarajevo, Bosnien och Hercegovina

Riga, Lettland

Krakow, Polen

Vilnius, Litauen

Skopje, Makedonien

Podgorica, Montenegro

Warszawa, Polen

Bukarest, Rumänien

Zagreb, Kroatien

Tirana, Albanien

Bratislava, Slovakien

Kiev, Ukraina

Budapest, Ungern

Annons