Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler väljer eget semesterboende

Intresset för att hyra hus utomlands på semestern ökar. Södra
Europa är populärt men också lägenheter i dyra storstäder.

Annons
Nu vill fler bo i ett eget hus eller en privat lägenhet på semestern.

Många svenskar lockas av att bo i ett eget hus när de reser utomlands. Och enligt semesterhusförmedlaren Novasol ökar intresset. De har sett att efterfrågan stigit med 28 procent i år, jämfört med förra året.

- Fler och fler hittar detta alternativ till charter och vill i stället tillbringa semestern i en mer personlig och unik miljö tillsammans med nära och kära, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef för företaget, i ett pressmeddelande.

Främst är det semesterhus i södra Europa som lockar. Intresset för Spanien har växt med 69 procent och för Kroatien med hela 82 procent jämfört med 2012. Även Frankrike och Italien är populära alternativ.

Lägenheter lockar

Semesterhusförmedlarna Interhome har också märkt av ett ökat intresse, i år är det hela 36 procent högre än förra året. Men det är inte bara hus som efterfrågas, framförallt hör folk av sig för att hyra lägenheter.

-Det är främst storstäder som New York, Miami, Barcelona och Rom som efterfrågas, men även små städer i Spanien, säger Anna Madsen, försäljningschef på företaget.

Hon tror att det är flexibiliteten som ligger bakom den ökade efterfrågan.

-Man kan laga mat hemma om man vill, eller välja att gå ut. Det är ett prisvärt sätt att resa. Det räcker att man är två par som delar på en lägenhet så kommer du billigt undan och får samtidigt ett rent och fräscht boende, säger hon.

Mer läsning

Annons