Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygbolagen med godast mat

Tycker du att det är viktigt med god mat på flyget? Nu avslöjar
en ny undersökning vilket flygbolag som har bästa maten.

Annons
Inte direkt gourmetmat. Men vissa alternativ är bättre än andra.

Det kanske inte är det man har högst förväntningar på under resan. Men måltiderna som serveras ombord på flygplanen kan ändå vara mer eller mindre goda. Nu har en testpanel valt ut vilka som serverar den bästa förtäringen uppe i luften. SAS hamnar i topp för kortdistansflygningarna, när 19 internationella flygbolag jämfördes i en undersökning av Skyscanner. Testpanelen bestod av 550 flygvana resenärer som satte betyg på maten utifrån kriterierna smak, utseende och urval. Efter SAS valde man Lufthansa och Turkish Airlines.

Har satsat på maten

SAS stod sig också starkt i kategorin långdistansflygningar, där företaget kom trea. Men allra bäst var KLM och Aeroflot hamnade på andra plats.

- Många flygbolag har jobbat hårt med att förbättra kvaliteten på sin mat ombord och satsningen verkar nu ge resultat. Det nordiska köket har arbetat upp ett bra rykte för sin mat de senaste åren och SAS utmärkelse visar att det är välförtjänt, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.

Topp fem, kortdistansflygningar

1. SAS

2. Lufthansa

3. Turkish Airlines

4. British Airways

5. Aeroflot

Topp fem, långdistansflygningar

1. KLM

2. Aeroflot

3. SAS

4. Air France

5. British Airways

Kuriosa: Smaklökarna bedövas

Flygplansmat är sällan lika god som den man äter på marken. Detberor på att en tredjedel av våra smaklökar bedövas av den torraluften, enligt forskningsinstitutet Fraunhofer i Tyskland.

Mer läsning

Annons