Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galnaste hotelltjänsterna

Ugglor som flyger fram saker, kuddmenyer och personal som putsar dina solglasögon. Vissa hotell tar i lite extra för att erbjuda service till sina kunder.

Annons
Vissa hotell går långt för att tillfredsställa behov gästerna inte ens visste att de hade.

I kampen om kunderna går en del hotell längre än att bara ha välstädade rum och en vaken service. I försöken att bli oumbärliga för gästerna lanseras allt fler extratjänster, somliga något mer ovanliga. Vid Ashford Castle på Irland kan man till exempel träffa Dingle, en uggla som tränats att flyga fram till en utvald gäst med en förlovningsring hängande runt halsen.

På The Club Hotel Spa i St Helier, Jersey, tänker man sig att gästerna invid poolen inte orkar göra något alls. Där finns nämligen en särskild butler som putsar solglasögon, räcker fram sololja och delar ut vattenmelon.

Till mer udda erbjudanden hör också den amerikanska kedjan Kimpton Hotels lösning för turister som saknar familj och husdjur: de lånar ut guldfiskar att ha på rummet.

Kuddmeny

På The Benjamin i New York vill man att gästerna ska sova gott - och erbjuder därför en särskild person som är ansvarig för sömnen. Här kan man beställa särskilda kuddar från en "kuddmeny". Man kan också få ett power nap-paket, samt sovråd. Ett annat amerikanskt hotell, Provence Hotels, har allt som gästernas fyrbenta vänner kan tänkas vilja ha - inklusive en husdjurspsykolog.

För gäster som tycker om havets djur finns en särskild telefontjänst på The Four Seasons Resort Maldives Landaa Guraavaru, på Maldiverna. Här ringer hotellet upp när man har fått syn på stingrockor, varpå gästerna får åka båt ut till platsen för att själva dyka ned och se djuren under ytan.

Gäster som glömt parfymen hemma kanske blir glada för tjänsten som man bland annat hittar på Hotel Georgia i Vancouver. Här kommer en butler upp med parfymflaskor på en silverbricka, som gästerna sedan kan välja bland.

Annons