Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekland vädjar till turister

Turismnäringen i Grekland väntas gå ned med tio procent på grund
av krisen. Men på en ny sajt vädjar man till människor att berätta
om det "riktiga Grekland". Och svenska resenärer flyr inte
landet.

Annons
Santorini. Nu vädjar Grekland turisterna om att berätta sina positiva erfarenheter av semestern i landet.

Förra året var turismen en av få delar av den grekiska ekonomin som växte. I år ser det betydligt bistrare ut: prognoser varnar för en nedgång med 10 procent. Den ekonomiska krisen har skrämt resenärer, som bland annat varit rädda för politiskt våld, strejker och för att pengarna i bankomaterna ska ta slut.

- All negativ press har skapat en väldig dålig bild av vårt land, säger Giorgos Koletsos, chef för Greklands nationella turistbyrå, till TT.

Särskilda ambassadörer

Men nu lanserar landets nationella turistbyrå sajten www.truegreece.org, där de uppmanar människor att berätta om det "riktiga Grekland". Tanken är att särskilda ambassadörer ska kunna bemöta rykten och felaktigheter om landet via sociala medier. De värvas också för att berätta om sin kärlek till Grekland.

Svenskar reser dit

Svenska resenärer verkar dock inte avskräckas av krisen. Både Ving och Fritidsresor ser en uppgång i Greklandsbokningarna, med fem respektive tio procent, enligt Aftonbladet. Anledningen är prisläget. Många har insett att de kan tjäna på att resa dit nu, eftersom flera hotell och lokala företag sänker priserna och föreslår billiga erbjudanden på plats.

Annons