Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guide för chokladfantaster

Ett hotell med temat choklad, uråldriga chokladfabriker och chokladmuseer - här är destinationerna gottegrisar inte vill missa.

Annons
Res med choklad på agendan.

Det finns mängder av platser som är särskilt njutbara för kakaoälskare. Och nu har de allra bästa chokladupplevelserna rankats, av företaget Love Home Swap. De har listat 43 destinationer att vallfärda till för chokladfantaster. I Europa lyfts ett hotell i Bournemouth fram, The Chocolate Boutique Hotel. Här kan man ta en "choctail" i baren, testa chokladfontänen eller bo i rum med olika chokladteman - och äta chokladpannkakor till frukost.www.thechocolateboutiquehotel.co.uk

Chokladtåg och chokladmöbler

I Tyskland kan man gå på chokladmuseet Hallorens Chokladmuseum - som också är underleverantörer till Cloetta. Det är byggt i världens äldsta chokladfabrik, i staden Halle. Här finns också ett rum med möbler helt gjorda av choklad. Resan kanske går vidare till Frankrike, där man inte ska missa Salon du Chocolat, en utställning där världens bästa chokladmakare visar sina delikatesser. Besök också gärna chokladeriet Amedei i Toscana, Italien, och chokladtåget i Schweiz - där en dags tågresa avslutas med provsmakning av choklad. (Se mer här).

Skörd och skulpturer

Det finns naturligtvis mängder av ställen att besöka också för den som reser utanför Europa. Till exempel Bamboo Chocolate Factory i Bali, där man tillverkar choklad i en enorm bambubyggnad. I Kambodja kan man besöka The Shop, där chokladmakaren Eric Proye har öppnat Phnom Penhs första chokladshop. Chokladen är belgisk men man specialiserar sig på inhemska smaker.

Se också när man skördar chokladbönor, exempelvis på La Loma Jungle Lodge i Panama, och ät de chokladinspirerade rätterna i restaurangen (www.thejunglelodge.com). Är du i Los Angeles kan det kanske vara dags att smaka kyckling doppad i choklad - på Chocochicken. (www.chocochicken.com)

Och vill du lära dig laga choklad själv? Då kan du bege dig till Savour School i Melbourne, Australien, där man tillverkar både praliner och chokladskulpturer.

Mer läsning

Annons