Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hawaii jagar bort uteliggare

Myndigheterna i Honolulu vill rensa bort uteliggare från populära turistområden. Ett nytt förslag förbjuder folk att sitta eller ligga på trottoaren vid området Waikiki.

Annons
Myndigheter vill köra bort hemlösa från Waikikis stränder.

Hemlöshet verkar inte passa in i vissa turisters bild av Hawaii. I alla fall enligt hotellindustrin och borgmästaren, som nu vill flytta de hemlösa, eftersom man menar att de skrämmer bort turister. Kommunfullmäktige i Honolulu har sjösatt flera åtgärder för att hålla turistområden fria från människor utan hem. Bland annat är det inte längre tillåtet att sitta eller ligga på trottoaren vid Waikiki. En ny lag förbjuder också folk att uträtta sina behov på allmän plats över hela Oahu.

-Vi har fått påhälsning av turistindustrin som är mycket angelägen om att bevara Waikiki som en attraktiv destination, säger Jesse Broder Van Dyke, talesman för borgmästaren Kirk Caldwell, till Daily Mail.

"Oetiskt"

Enlig ett annat förslag vore det bästa att flytta uteliggarna till ön Sand Island, en isolerad industri-ö. Kritikerna menar att det är oetiskt att köra runt dessa människor som inte har någonstans att ta vägen.

-Det är inte etiskt, för de här människorna har ingenstans att ta vägen. Vi bara kör omkring dem, säger biskopen Stephen Randolph Sykes till Daily Mail.

Enligt vissa hemlösa kommer förbudet dock inte att förändra deras liv särskilt mycket, eftersom de redan körs iväg hela tiden.

-De försöker trakassera alla, och lyckas ganska bra med det, säger 62-åriga Jim Trevarthen, enligt Huffington Post.

Annons