Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heathrow spårar passagerare

Förseningar kostar Heathrow mångmiljonbelopp varje år. Nu vill
flygplatsen kunna spåra passagerare som tar för lång tid på
sig.

Annons
Nu ska Heathrow spåra försenade passagerare.

Brukar du gå till din gate i sista sekund? Det tänker flygplatsen Heathrow sätta punkt för. Med ett nytt system kan de spåra passagerare som befinner sig vid säkerhetskontroller och i terminalen. På så sätt kan de också påminna folk att inte fastna i taxfreeaffärer eller kaféer. Personer vars flyg ska gå inom mindre än 30 minuter kommer få veta att de är för sena för sitt flyg - och skickas tillbaka till incheckningen för en ny flight.

Första veckan man testade spårades 35 000 passagerare, av vilka 700 informerades att de genast måste gå till sin gate. Tio personer skickades tillbaka till check in.

Dyra förseningar

Anledningen till det nya systemet är att man vill minska på planens förseningar och därigenom också spara pengar. British Airways, som använder terminal fem, har redan ett liknande system. Men nu har det införts också i terminalerna ett och tre, och terminal fyra väntas få systemet under hösten.

Försenade passagerare orsakar varje år ungefär 50 000 minuter av förseningar, och sammanlagt kostar det över 37 miljoner kronor.

Annons