Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta tips på Paris kajer

Klubbar på taken, bilfria promenadstråk och fuskstränder - det
är längs floden allt händer i sommarens Paris. Spana in tre
aktuella tips i den franska huvudstaden.

Annons
Nu är Paris plage öppen i den franska huvudstaden.

Att strosa längs Seine är ett klassiskt sätt att se Paris - inte minst på sommaren då kladdig avgasluft gör att man saknar havet. Och framöver kommer det att bli ännu lättare att njuta av den typiska utsikten över floden: En 2,3 kilometer lång sträcka av den vänstra stranden ska nu reserveras för fotgängare. Premiärministern har godkänt förbudet av bilar mellan Almabron och Musee d'Orsay, hem åt impressionistmålarna. Kritikerna klagar på att initiativet kommer orsaka trafikstockningar i hjärtat av staden. Men turisterna kan glädja sig åt 40 000 kvadratmeter av bättre promenadmöjligheter. Tanken är att gångvägen ska öppnas våren 2013.

Gigantisk uteterrass

Redan nu går det dock att njuta av livet vid Paris kajer. Den nya heta samlingsplatsen för mode- konst- och nöjesintresserade heter Les Docks, en gigantisk, illgrön byggnad som breder ut sig invid Seine på den högra stranden, vid 13 Quai d'Austerlitz. Här finns en levande blandning av utställningar, ateljéer, gallerier och trendig shopping. Men det är också hit man ska söka sig för det senaste hippa tillskottet till Paris uteliv. I juni invigdes ett ambitiöst koncept, med nattklubb, restauranger och stadens största utomhusterrass (400 kvadratmeter). Tanken är att området ska vara vaket dag som natt, med restaurang, brunch, loungebar, uppträdanden, dj:s och nattklubbar, bland annat le Baron.

Stranden vid floden

Den som mest bara vill slappa i värmen bör också bege sig till floden: populära Paris Plage fortsätter även i år. Från 20 juli till 19 augusti förvandlas delar av kajerna till en strand, komplett med både solstolar och flera ton ditfraktad sand. De aktuella platserna för i år är: La voie Georges Pompidou, mellan Tuilerierna och Arcolebron, Le bassin de la Villette, vid le Quai de Seine och le Quai de Loire, samt vid Parvis de l'Hôtel de Ville. Men på fejktstranden erbjuds dessutom en rad evenemang, som tai chi, OS på storbildsskärm och konserter. Se hela programmet och läs mer på: www.paris.fr/english

Strandliv mitt i staden är något av allt det Paris kajer bjuder på.
Annons