Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste staden i USA

New York fortsätter att vara det mest populära amerikanska resmålet bland svenskar. Och de flesta rör sig inte bara i de typiska turiststråken.

Annons
Little Italy i New York, staden som svenskar älskar.

De senaste åren har New Yorks stjärna stigit snabbt. Numera väljer hälften av alla svenskar att åka till det stora äpplet när de ska till USA, enligt statistik från stadens marknads- och turismorganisation. Förra året var ungefär 185 000 svenskar där. New York har rykte om sig att vara en dyr stad, och det verkar stämma om man ser till hur mycket vi i genomsnitt spenderar under resan: nästan 17 000 kronor per person. I snitt stannar vi sju nätter.

Till New York reser också många på egen hand, det gör hela 44 procent av de svenska besökarna. 18 procent reser i stället med sin partner, och 13 procent åker med barnen.

Utanför turiststråken

Den mest populära aktiviteten i New York är att shoppa. Men att besöka museer eller gallerier och att åka på sightseeing står också högt i kurs.

-Svenskarna rör sig inte bara i de typiska turiststråken, utan är duktiga på att åka runt och besöka stadens fem stadsdelar Brooklyn, Bronx, Manhattan, Queens och Staten Island. De är också vana att själva leta reda på aktiviteter, butiker och kulturevenemang som de vill ta del av och uppleva, säger Fred Dixon, vid NYC Company.

Mer läsning

Annons