Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hit reser miljonärerna

Trodde du att rika väljer paradisstränder, lyxhotell och
exotiska resmål? Nej, Sveriges miljonärer har betydligt mer
anspråkslösa drömmar.

Annons
Även miljonärerna vill till Kanarieöarna.

Det är varken Maldiverna eller Karibien som ligger i topp på önskelistan för de som har pengar. Svenska miljonärer reser helst till den klassiska charterorten Kanarieöarna. Det visar en kartläggning som postkodlotteriet låtit genomföra bland sina miljonvinnare. Till den betydligt mer anspråkslösa orten valde var femte nybliven miljonär att resa dit. På andra plats hamnar grannlandet Köpenhamn, följt av Phuket och Stockholm.

-Att de flesta som vinner en stor summa pengar unnar sig en resa kanske inte är så chockerande. Däremot är det intressant att svenska miljonärer inte skiljer sig nämnvärt från andra svenska semesterfirare. Spanien och Thailand står sig starka även bland de med sex nollor på sparkontor, säger Rickard Sjöberg på Postkodlotteriet.

Utomlands elva dagar

Trots nybliven vinst stannar svenska miljonärer inte utomlands särskilt länge. Den genomsnittliga längden på den första semesterresan är bara elva dagar. Men många väljer ändå att resa för sina vinstpengar, det hade 72 av totalt 100 tillfrågade miljonärer gjort.

Mer läsning

Annons