Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens bästa matfestivaler

Frossa i vit tryffel och lär dig mer om tysk gatumat. Hösten är full av festivaler för den som vill ha kulinariska stadsäventyr.

Annons
Res till Alba och smaka på tryffel i höst. Där pågår en av Europas alla matfestivaler.

En spännande dryckes- och matkultur är viktigast av allt inför valet av stadsresmål, det visar en undersökning av charterföretaget Ving. Hela 45 procent sätter maten främst. Och i höst pågår det matevenemang över hela Europa. Här är tre platser för alla matfantaster.

Vit tryffel i Alba

Den som älskar tryffel ska bege sig till Alba, i italienska Piemonte i höst. Här pågår en festival helt ägnad åt den dyrbara svampen. Bland annat kan man provsmaka rätter som är smaksatta med tryffeln, testa ett typiskt gästabud så som det såg ut på medeltiden och köpa ett brett utbud av tryffelprodukter. Det blir också matlagningsshower och chans för barnen att försöka vara kockar.

Mellan 11 oktober och 16 november.

Läs mer:www.fieradeltartufo.org

Gatumat i Berlin

Den tyska huvudstaden har seglat upp som en ny stjärna på den kulinariska himlen, med inspirerade kockar och nyskapande restauranger. Varje torsdag hålls det också en matlagningsfestival i Kreuzberg Markthalle 9, mellan klockan 17 och 22.

Läs mer:www.facebook.com/StreetFoodThursday

Popup-kök i London

Testa signaturrätter från en rad av Londons kända restauranger. På BBC Good Food Show kommer det att finnas popup-restauranger, vinprovningar och affärer. Dessutom finns en chans att se nya trender och tekniker när kändiskockar lagar mat, bland annat besöks matmässan av Jamie Oliver, "Masterchefs" Michel Roux Jr och Mary Berry.

Pågår mellan 14-16 november.

Läs mer på:www.bbcgoodfoodshowlondon.com

Provsmaka mat på Europas festivaler och marknader i höst.

Mer läsning

Annons