Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens härligaste sparesor

Man behöver inte åka långt för en avslappnande resa. Ta dig till någon av Sveriges bästa spa-anläggningar för en mysig början på hösten.

Annons
Res till något av Sveriges bästa spa för avkoppling i höst.

En weekendresa i all ära. Har man inte tid och lust kan det räcka att komma bort någon dag för att ladda krafterna. Res till något av Sveriges spa för att drömma dig bort från vardagen. Här är fyra du inte vill missa.

Havsutsikt vid Ystad Saltsjöbad

Vill man koppla av med fin utsikt är det här rätt plats, spat ligger drygt 20 meter från havet. Det är nyligen utbyggt med en helt ny våning på cirka 650 kvadratmeter, där det bland annat finns ett rum med fönster i 270 grader ut mot havet. Antingen kan man dricka te runt elden eller sippa på spa-inspirerade drinkar i champagnebaren. Få upp värmen i den turkiska bastun, bli insmord med marockansk lera, testa en massage med heta stenar eller varva ned med en antistressbehandling. Här kan man slappna av länge - spat är öppet till midnatt.

Läs mer:www.ysb.se

Extra lyx i Falkenberg

För avslappning med guldkant är Falkenberg Strandbad ett av Sveriges bästa alternativ. Spat har fått utmärkelsen ledande spaort av World travel Awards och har dessutom utsetts till det bästa lyxspat. Den som vill skämma bort sig rejält kan ta spabehandlingen "diamond" - en sex timmar lång upplevelse som inleds med champagne och följs av sparitualer från hela världen, som isskrubb, oljebehandling och hamam. Inredningen understryker den exklusiva känslan, med kristallkronor över poolen, marmor, rymliga skinnfåtöljer och havsutsikt.

Läs mer:www.strandbaden.se

Avskalat på Yasuragi

Yasuragi i Stockholm är en klassiker, som i år tog hem priset som årets spa i Spastar Awards. Här är den japanska inspirationen tydlig och man kan både äta rawfood och uppleva en japansk teceremoni. Spaavdelningen har fått två nya varma källor i etage nedför berget, där man kan se ut över Stockholms inlopp. Det är också en av de bästa upplevelserna här, att sjunka ned i det varma vattnet utomhus, med den kyliga luften runt omkring. 

Läs mer:www.yasuragi.se

Barnvänligt i Åre

Barnen kan också vilja följa med på spa. Då passar Holiday Club i Åre bra. I upplevelsebadet finns det åtta pooler, strömmar, vattenfall och 67 meter vattenrutschbana. Men ungdomarna kan också få massage i spaavdelningen, tillsammans med föräldrarna. I saunaavdelningen går det att testa sex olika bastusorter: Finsk bastu, snöbastu, ångbad och färgbad.

Läs mer:www.holidayclub.se

Annons