Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellen allt dyrare

Världens hotellpriser stiger, särskilt i Europa. Men i Asien har det blivit billigare med semesterboende på många orter.

Annons
Hotellpriserna på Kanarieöarna har gått upp.

En hotellvistelse svider allt mer i plånboken, världen över. I år fick resenärer betala fyra procent mer för ett rum i mer än hälften av 55 länder. Det visar det senaste hotellprisindex av Hotels.com, som jämfört årets sex första månader med samma period förra året. Asien är det enda område där priserna går ned. Politiska oroligheter i Thailand har skrämt bort turister och i Pattaya har priserna sjunkit med hela 19 procent per natt. I genomsnitt kostar ett rum där nu 426 kronor. På Koh Samui, Langkawi och i Krabi sjönk priserna med tio procent under årets första sex månader. Bangkok har också märkt av nedgången, där kostar en hotellnatt 569 kronor. Det är en nedgång med nio procent.

Men den största nedgången står Bali för, där priserna har gått ned 20 procent.

Europa dyrare

När världen är orolig söker sig många till Europa. Där har fyra av fem resmål blivit dyrare under det första halvåret i år. På Teneriffa steg priserna med 23 procent och på Mallorca ökade priserna med 20 procent, vilket resulterade i en genomsnittlig kostnad på 1 222 kronor per natt under årets första sex månader.

Andra resmål där priserna gått upp är bland annat Marrakech, Düsseldorf och Monte Carlo. (TT)

Hotellpriserna på Teneriffa hör till dem som gått upp i pris.

Foto: Shutterstock.com

Annons