Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellen med snabbast wifi

För många spelar wifi-uppkopplingen en stor roll när man bokar hotell. Nu finns en ny hemsida som rankar hotellen efter snabbhet på det trådlösa nätverket.

Annons
Nu finns en hemsida där man kan kolla hastigheten på hotellets wifi-uppkoppling.

En undersökning som Tripadvisor gjorde 2012 visar att trådlös uppkoppling är den viktigaste extratjänsten för hotellgästen. Men vilken kvalitet nätverket har är svårt att veta i förväg.

Den nya användarbaserade hemsidanhotelwifitest.com låter hotellgästerna själva testa hotellens wifi och dela resultatet med andra resenärer. Hemsidan listar sedan hotellets förväntade hastighet i megabit per sekund.

Billiga och snabba hotell

Hundratals hotell har redan testats och det går att se snabbheten hos hotell i bland annat London, New York, Singapore och Paris.

Och snabbheten har inget att göra med antal stjärnor på hotellet. I Amsterdam har till exempel Amigo Budget Hostel snabbast uppkoppling och i Las Vegas är det standardhotellet Fortune Hotel Suites.

I Stockholm är det Scandic Malmen som toppar snabbhetsligan med en förväntad hastighet på 40,1 megabit per sekund, i Malmö leder Radisson Blu Hotel och i Göteborg har Spar Hotel Majorna snabbast wifi av de hotell som har testats.

Mer läsning

Annons