Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundra bästa hotellen

Ett slott, ett litet mexikanskt strandhus och ett par klassiker - världens hundra bästa hotell har utsetts. 

Annons
Cayo Espanto i Belize är ett av världens bästa hotell.

Enkelt eller överdådigt, när Fodor gör sin årliga lista över världens bästa hotell rankas alla olika typer. Sammanlagt har man valt hundra hotell, från 43 länder i sex kontinenter. De delas in i åtta olika kategorier, bland annat klassiker, boutique chic, små hotell och stadshotell. The Sofitel Legend Metropole i Hanoi kammade hem topplaceringen för bästa klassiker, både för sin koloniala arkitektur och för de guidade visningarna till det skyddsrum hotellet hade under Vietnamkriget. Amangiri Canyon Point utsågs till ett av de bästa i kategorin "resor man gör en gång i livet". Hotellet ligger otillgängligt, i öknen, där ett 25 000 kvadratmeter stort spa har byggts.

USA har flest

I kategorin små hotell hamnade The Eseperas Hotel i Santorini högt. Det är litet men prisas för sina terrasser och personliga rum. Argos i Kappadokien lyfts fram för sitt spektakulära läge, vissa rum ligger i grottor. Och Bellevue Syrene i Sorrento, ett av Italiens mest legendariska hotell, får beröm för sin avant garde-konst och den slående panoramavyn över Neapelbukten.

Den som föredrar allt inkluderat kan drömma om Cayo Espanto i Belize, där privata pooler hör till de små villorna, eller Anavilhanas Jungle Lodge i Brasilien, där man kan betrakta det omgivande djurlivet.

Allra flest hotell på listan hade USA, sammanlagt kan man skryta med 20 stycken. Städerna med flest topplaceringar är annars Paris och London, med vardera tre hotell på listan.

Mer läsning

Annons