Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag åt kobror och sådant”

Hallå där.. Kjell Berqqvist, som har rest Asien runt i programmet Kjelles smakresa, på TV3. Länderna han besökte var Singapore, Indonesien, Malaysia, Thailand, Kambodja och Vietnam.

Annons
Skådespelaren Kjell Bergqvist gillar den vietnamesiska maten.

Var fanns Asiens godaste mat?

- I Vietnam. Jag tillbringar mycket tid i Thailand eftersom vi har ett hus där. Men i Vietnam är maten snäppet vassare. Jag åt ju lite speciell mat där, kobror och sådant i programmet, men den normala maten är jättegod. Det liknar thaimat men har inte så mycket såser. Det är en hel del ångkokt, det är fräschare och inte så kladdigt. Och otroligt billigt.

Vilket av länderna i Asien åker du helst tillbaka till?

- Egentligen alla. Jag har varit mycket tidigare i Singapore, Malaysia, Thailand och Vietnam. Nu börjar Thailand visserligen bli väldigt försvenskat på de flesta platser. Inte där vi bor, för vi har hus i en liten fiskeby. Men i Bangkok är det väldigt mycket "Tjena Kjelle" med svenskarna.

Platserna som det känns tufft att åka tillbaka till är Indonesian och Kambodja. Det är deprimerande för det är så jävla fattigt. Vi reste verkligen bakom charterkulisserna så jag har sett en del saker som aldrig lämnar näthinnan. Man blir ledsen i hjärtat.

Var hade du den bästa naturupplevelsen?

- Vi har en drömö i Malaysia, som jag inte tänker avslöja, som är en galen paradisö, med kritvit sand som potatismjöl, där det går runt lite varaner och påfåglar. Det ligger ett par mil öster om Kuala Lumpur, i närheten av Tioman och Pulau Besar. Den är väldigt liten, det finns ett tiotal hyddor där bara.

Annons