Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jöback lockar till Broadway

Att artisten Peter Jöback spelar huvudrollen i succémusikalen
The Phantom of the Opera lockar svenskar till Broadway i New York.
Här är tre saker du inte får missa i teaterdistriktet.

Annons
Svenskar lockas till Broadway för att se Peter Jöback sjunga.

Tidigare i år blev det klart att Peter Jöback skulle spela huvudrollen i Phantom of the Opera. Musikalen har gått hela 25 år på Broadway och är den föreställning som spelats längst där. Och nu passar många svenskar på att ta sig till det legendariska teaterdistriktet.

- Vi hade naturligtvis väntat oss att Jöback skulle dra till sig en svensk publik, men effekten är större än vad vi trodde. Förutom Jöback i huvudrollen så bidrar den fortsatt låga dollarkursen också till att många svenskar gör slag i saken och förverkligar sina drömmar om ett besök på Broadway, säger Cecilia Brissman, produktchef på Resfeber, som noterat en Jöbackeffekt.

Här är tre saker du inte bör missa i närheten

+Grand Central Oyster Bar. Denna klassiska restaurang serverar pinfärska skaldjur och ostron, på långa bardiskar under de kaklade takvalven. Under 2013 fyller New York-institutionen dessutom 100 år.

+Bryant Park. Mellan skyskraporna ligger denna lugna lilla park. Det är en oas där du kan låna böcker och tidningar, och sitta en stund i solen. Där finns små kaféer där man kan köpa en typisk bagel med cream cheese.

+Rockefeller Center. Beundra New Yorks skyline från hög höjd. Härifrån har du en otrolig utsikt över såväl Central Park som de enorma skyskraporna. Härifrån ser du dessutom det berömda landmärket Empire State Building, vilket man naturligtvis inte gör om man i stället väljer den byggnadens utsiktsdäck.

Annons