Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnny Cashs hem blir museum

Arkansas är inte den plats som lockar flest turister till USA.
Men nu finns en ny anledning att åka dit: Johnny Cash barndomshem
ska bli ett museum.

Annons
Johnny Cash växte upp i Arkansas. Nu kan man se hans barndomshem.

Det kommer inte några turistströmmar till den lilla staden Dyess, i östra Arkansas. Men det var här en av landets största sångare växte upp. Johnny Cash flyttade hit med sin familj vid tre års ålder och bodde kvar tills han tog värvning 1950. Nu ska huset restaureras, för runt 66 miljoner kronor. Med hjälp av stjärnans släktingar ska man förvandla det till samma skick som under Johnny Cashs barndom, på 1930- och 40-talen. Till hjälp har man värvat Johnny Cash syskon Joanne och Tommy, som ska se till att resultatet stämmer.

-Vi bygger om en del av insidan som förändrats under åren, och husets grund har restaurerats. Så nu ser det ut som när vi bodde där, säger Joanne Cash Yates till The Guardian.

Graceland lockar

Förhoppningarna är att Elvis hem Graceland ska locka folk att göra en avstickare till den avlägsna orten och Johnny Cash enkla hem. Graceland ligger cirka 80 kilometer bort och besöks varje år av 600 000 personer.

Johnny Cash enplanshem är betydligt enklare. Men myndigheter hoppas ändå på 50 000 besökare per år. Man ska också kunna gå på en Cash-rundvandring och åka i ett särskilt cykelspår.

Huset är tänkt att öppna för besökare i september.

Mer läsning

Annons