Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kastades av planet – för en bok

En spansk kvinna kastades av ett Ryanairplan - för att hon hade
en bok och en liten påse för mycket. Nu uppmanar flera spanjorer
till bojkott av flygbolaget.

Annons
Ryanair är åter i hetluften för att ha behandlat en passagerare illa.

Skandalerna kring Ryanair fortsätter. Nyligen tvingades brittiska Suzy McLeod att betala 2 600 kronor extra för att hon glömt skriva ut sina boardingkort, något som skapade en folkstorm på Facebook. Och i de sociala medierna sprids nu en film om en annan passagerare som drabbats av flygbolagets särskilda regler. En kvinna i Valencia hade precis boardat när hon tvingas gå av planet. Anledningen: Hon hade en liten påse med en bok och en pappersrulle i som hon inte hade betalat för. Personalen tillkallar gränspolisen Guardia Civil för att kasta av kvinnan, och hon vädjar till dem att få stanna.

-Herregud låt mig slippa det här, säger hon i klippet som nu sprids på nätet, skriver Aftonbladet.

"Skamligt"

Enligt kvinnan försökte hon betala de extra 50 euro på plats, men hennes kort fungerade inte. Hon ber sina medpassagerare om hjälp att ta hand om boken, men de tillåts inte ingripa. Däremot filmade de scenen, och när kvinnan tvingas ut med våld hör man passagerarna protestera högljutt.

- Skamligt, ropar de.

Videon fortsätter nu att spridas på nätet, och spanska medier skriver om incidenten. Twitteranvändare i landet uppmanar också till bojkott av flygbolaget.

Enligt Ryanairs bagageregler får man bara ha med en liten väska ombord. Endast en per person är tillåten och för bagage utöver det ska man betala 50 euro.

Här kan man se videon (på spanska).

Annons