Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kusliga platser i Halloween

Halloween är en av de mer skrämmande högtiderna. Och det finns
gott om europeiska platser för den som vill bli skrämd. Här är tips
på ruggiga promenader, hemsökta slott och kyrkor fulla av
skelett.

Annons
Recoleta kyrkogård i Buenos Aires är en kuslig men vacker plats.

Anne Boleyns spöke

Anne Boleyn halshöggs 1536, för att hon inte lyckades ge kung Henrik VIII av England en son. Sedan dess anses drottningen spöka på en rad ställen i Storbritannien. En av de platserna är Blickling Hall, Norfolk, där hon enligt somliga har setts åka i en vagn med huvudlösa hästar. Den 27 oktober och på Halloween kommer man ha guidade visningar, där besökarna får vandra i skogen om kvällen, fram till mausoleet. Läs mer här.

Tusentals skelett i kyrka

Att besöka den katolska kyrkan Santa Maria della Concezione dei Cappucini i Rom är en något makaber upplevelse. I en krypta har de dödas skelett lagts upp i konstfulla mönster och tematiska arrangemang. Det är kapucinermunkarna som begravts där, och en del skelett har också kvar sina munkkåpor. I flera sidokapell finns här ben från åtminstone 4 000 munkar. Kryptan är öppen från 9 till 12 och från 16 till 18, och ligger på Via Veneto 27, precis invid Piazza Barberini.

Klassisk kyrkogård

Vetenskapen är maktlös inför döden. Bara konsten och drömmarna ger oss tröst. Så står det på Père Lachaises hemsida. Den berömda kyrkogården i Paris är platsen där såväl Jim Morrisson som Molière och Édith Piaf har fått sin sista vila. Hit kommer många för att se på de konstfullt smyckade gravarna och för att minnas historiens olika storheter. Kan man inte ta sig till Paris finns en virtuell guidning på hemsidan: www.pere-lachaise.com

Annons