Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legoland öppnar i Dubai

Dubai planerar att öppna ett Legoland. Nöjesparken ska bli en del av ett gigantiskt turistkomplex med familjehotell och Bollywood-centrum.

Annons
Nyligen invigdes Legoland i Malaysia. Nu ska också Dubai få ett.

Emiratet Dubai fortsätter sina storslagna planer för att utveckla landets turistindustri. Nu är planen att konstruera ett Legoland, vilket blir det sjunde i världen, och det första i mellanöstern. Men inte nog med det, i anslutning ska också byggas en park med Bollywood-tema, som ska hylla indisk film. Man klämmer dessutom in något som kallas "Motiongate Dubai", där kända Hollywood-karaktärer ska väckas till liv. Där kommer också att finnas shopping- och restaurangområden, samt ett familjevänligt hotell.

Nöjesparken byggs i området Jebel Ali, mest känt för att det är här man kan se Dubais berömda konstgjorda ö som har formen av en palm.

Företaget som ska förverkliga de överdådiga planerna är Meraas Holdings, som också stöds av shejken Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Vill locka fler

Det nya Legoland kommer att kosta hisnande 226 miljarder kronor. Och det är långt ifrån det enda jättebygget i Dubai just nu. Förra året gick man ut med planer på världens största pariserhjul, och en park med Koranen som tema. Man har också presenterat ritningar för världens största vattenpark under ytan, samt den konstgjorda stadsdelen Mall of the world.

En av anledningarna till de enorma satsningarna är att emiratet vill locka 20 miljoner besökare per år, tills år 2020. Det skulle alltså vara en fördubbling av antalet turister från 2012, då 10 miljoner besökare tog sig till Dubai. 

Den första delen av Legoland väntas stå färdig till 2016, och målgruppen är barn i åldrarna två till tolv år.

Annons