Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot Sherwoodskogen!

Snart kan man resa till Robin Hood-land. I Nottingham planerar
myndigheterna nu nämligen en temapark för att fira hjältens minne,
i Sherwoodskogen.

Annons
Staty av Robin Hood i Nottingham.

Medeltida slott, bågskyttebanor och talande träd - det är några av de saker man ska kunna se i en ny temapark till Robin Hoods ära. Myndigheterna har lagt fram en plan på nära 146 miljoner kronor för att bygga temaparken. Om den godkänns är parken tänkt att öppna under 2015.

För att väcka liv i Robin Hood, mannen som tog från de rika och gav till de fattiga, vill man ha gatuuppträdanden och en teater i det fria. Där kommer också att finnas möjlighet att laga mat i det fria, testa rustningar, gå i en labyrint och delta i olika tävlingar.

"Underhållande och lärorikt"

Tanken är att satsningen ska ge ett hundratal jobb och locka turister till regionen, men den är också ett sätt att skydda Sherwoodskogen.

-Parken kommer att väcka berättelsen om Robin Hood till liv på ett sätt som är både underhållande och lärorikt, för barn och vuxna, sade Rob Gray från Discovery Attractions till Daily Mail.

De är med och planerar temaparken, tillsammans med kommunfullmäktige i Nottingham, och har tidigare deltagit i att skapa Madame Tussauds vaxkabinett.

I nuläget har staden lyft fram Robin Hood i Nottingham genom att döpa flygplatsen efter honom, och med en staty utanför Nottingham slott.

Annons