Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York allt hetare

I vår vill vi till New York. Intresset för staden har ökat med
hela 54 procent jämfört med i fjol.
- Det blir bara större och större, säger Martin Durnik, marknads-
och kommunikationschef på Ticket.

Annons
New York lockar allt fler.

Det ska vara en storstad i vår. Åtminstone om man ser till bokningarna genom resebyrån Ticket, där cityresorna med avresa i maj gått upp med 27 procent. Och populärast är New York, som till och med kommer före vårklassikern Barcelona. Trycket på den spanska staden har varit stort i flera år och det kan vara anledningen till att intresset nu mattats något, tror Martin Durnik. Dessutom ser han en  Zlatan-effekt. När fotbollsspelaren gick från Barcelona till Milano sjönk efterfrågan något.

Även kortare resor

Men New York ökade alltså i popularitet både förra året och i år.

- Framförallt bokas förlängda weekendresor. Det är helt okej att åka dit tre till fyra nätter numera, det är hyggligt vanligt. Många har inte tid att vara borta längre än så, säger Martin Durnik som tycker att intresset är anmärkningsvärt.

Den billiga dollarn är en av förklaringarna till USA-febern. Samma effekt ger det billiga pundet, London ligger tvåa på Tickets topp tio.

Fler turer till USA

Också på flygresor.se är New York populärt. Just nu ligger staden tvåa bland de mest efterfrågade, efter Bangkok. Men det är fler destinationer i USA som lockar. På topp tio-listan hittar man också Miami, Los Angeles och San Fransisco. Samma destinationer är populära hos Ticket, men då främst för resor under sommaren.

Annons