Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kommer lågprischartern

Charterliknande resor - men till billiga webbpriser. Det utlovas
av ett nytt företag. De flyger redan nu till 25 olika
destinationer.

Annons
Kreta är en av de destinationer man kan resa till med lågprischarter.

Resebolaget Solresors grundare Martin Wirth lanserar nya konceptet Trip X, som är en ny typ av billigare charter. Idén är att använda "egna" hotells opublicerade priser precis som i traditionell charter. Det matchas sedan med de lägsta flygpriserna och på så vis skapar resenärerna en egen paketresa. 

- Vi tar bort charterflyget, välkomstkommittén med sangria och resebroschyrerna. Men chartern har ett fantastiskt hotellprogram med 30-40 procent lägre hotellpriser än vad du själv kan boka, det behåller vi, säger Martin Wirth.

"Mycket stor skillnad"

Den automatiserade hanteringen sägs göra att påslaget bara är 4-6 procent, jämfört med 25-30 procent för den traditionella chartern.

- Det blir i nio fall av tio avsevärt billigare. Är man ute i god tid kan det vara mycket stor skillnad, säger Martin Wirth.

På det här sättet menar han att kunderna också får större frihet, eftersom det inte går att boka utresa bara vissa dagar, utan när som helst.

Trip X har i dag resor till 25 destinationer, bland annat till Rom, Barcelona, New York och Kreta. Läs mer på www.tripx.se.

Annons