Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny superpark i Vegas

Skyskrapor och asfalt så långt ögat når. Las Vegas är inte platsen för dem som gillar grönområden. Men nu planerar staden för en gigantisk ny park.

Annons
Så här ska den nya parken i Las Vegas se ut.

Pokerhallar och extraordinära byggnader är inte allt Las Vegas vill locka med framöver. Ökenstaden försöker få en grönare profil. Man planerar att anlägga en åtta tunnland stor park, på den berömda The Strip, som är en del av gatan Las Vegas Boulevard South. Förhoppningen bakom den 100 miljoner dyra satsningen är delvis att kunna tävla med andra amerikanska städer som har framträdande parker. Och på sant Vegasmanér blir det en park utöver den vanliga: här ska bland annat finnas gigantiska skapade blommor är tänkta att ge skugga. Dessutom ska gatuartister bidra med musikaliskt soundtrack och underhållning vid parkpromenaderna.

Barer och restauranger

Namnet på grönområdet ska bli "The park", alltså "Parken", rätt och slätt. Tanken är att den ska öppna till 2016, och den kommer att länka samman två stora resorts: New York-New York och Monte Carlo.

Men parken ska också bli en plats för dem som gillar god mat. Här ska finnas fullt av uterestauranger och barer. Bland annat öppnar den berömda hamburgerkedjan Shake Schack, samt en våffelrestaurang och den japanska restaurangen Sake Rok. Man ska också kunna besöka en rom-bar och en ölträdgård.

Jim Murren, VD på MGM Resorts som står bakom satsningen, säger:

-Vackra offentliga platser är höjdpunkterna i många av världens vackraste städer, och Las Vegas borde inte vara undantaget.

Mer läsning

Annons