Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt lyxhotell i London

Nu får London ännu ett lyxigt hotell - i ett historiskt
landmärke. En spansk entreprenör har köpt Amiralitetsbågen, där det
ska bli över hundra rum, spa och barer.

Annons
Amiralitetsbågen i london ska nu bli lyxhotell.

Den bågformade byggnaden uppfördes till minne av drottning Victoria, och binder samman Trafalgar Square med The Mall. Nu blir Amiralitetsbågen ett lyxhotell med hundra rum. Det är den spanjorska affärsmannen Rafael Serrano som ligger bakom projektet, samma person som driver Bulgarihotellet i Knightsbridge. Där kostar ett rum hela 9 500 kronor per natt. Att bo i Amitalitetsbågen väntas också bli en dyr historia. Kritiker har surnat till på att endast förmögna nu kommer att ha tillgång till den anrika byggnaden, skriver Daily Mail.

100 000 gäster

I dagsläget används byggnaden dock inte, och kostar britterna cirka tio miljoner om året i driftskostnader. Rafael Serrano understryker att det hundraåriga huset kommer att bevaras. Han menar också att projektet kommer att skapa hundratals arbetstillfällen.

Förhoppningen är att hotellet ska kunna ta emot cirka 50 000 gäster om året. Där ska också byggas barer och restauranger som väntas locka ytterligare 50 000 människor. Dessutom planerar man för en balsal och ett spa.

Annons