Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskas: Biograf på flygplatsen

Att vänta på ett anslutande flyg kan vara riktigt långtråkigt.
Men det finns saker som skulle hjälpa passagerare att slå ihjäl
tiden. Här är resenärernas önskelista.

Annons
Det kan vara trist på flygplatsen.

Timme efter timme på hårda stolar - utan något att göra. Väntan på anslutande flyg kan bli en riktig mardröm, särskilt på vissa flygplatser. Och en ny undersökning av flygjämförelsesajten Skyscanner visar vad passagerarna drömmer om. Helst av allt önskar sig resenärer att flygplatsen skulle ha en biograf. Svaret välkomnas antagligen av Hong Kong International Airport och Singapores Changi Airport, som redan erbjuder resenärer att gå på bio. Changi Airport utsågs också till världens bästa 2013, i World Airport Awards.

På önskelistan står också särskilda sovkapslar, där man kan vila i fred en stund. Sådana har nyligen installerats på Abu Dhabi Airport.

Böcker eftertraktade

Det tredje mest önskade inslaget är ett bibliotek. Trots e-böcker och ipads vill folk alltså kunna botanisera bland riktiga böcker medan de väntar. Andra saker som passagerare på tråkiga flygplatser drömmer om är en park, ett skönhetsområde, lekplats för barnen, en pool och ett gym. Bland de mer ovanliga förslagen var en konstgjord park, skriver The Telegraph. Vissa önskar också att det skulle finnas cyklar, men det är oklart var man tänkte sig att använda dem.

I dagsläget uppfyller ingen svensk flygplats passagerarnas högsta önskningar. Men det kan komma att ändras.

-Vårt mål är att skapa så pass attraktiva flygplatser att resenärer i framtiden ska välja att komma 30 minuter tidigare bara för upplevelsens skull. Bio och bibliotek är absolut ingen omöjlighet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Annons