Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovänligaste staden i USA

Reser du till USA är det i söder du får bäst bemötande. Åtminstone enligt en ny lista som rankar landets vänligaste och ovänligaste städer.

Annons
Newark har röstats fram som USA:s otrevligaste.

USA:s ovänligaste stad är Newark, i New Jersey. Det tycker läsarna av resemagasinet Conde Nast Traveller, som rankat hur vänliga de amerikanska städerna är. Newark hamnar i botten, och beskrivs som en trång och dyr flygplansstad. Förra året utsågs staden till och med till världens mest otrevliga, före bland annat Kuwait City och Detroit.

Det är i stället till södern man ska resa för ett riktigt vänligt bemötande på amerikansk mark. Charleston i South Carolina toppar listan, vilket är mindre överraskande för dem som vet att staden utsågs till världens vänligaste förra året. Savannah i Georgia hamnar på andraplatsen och San Antonio kommer trea.

Fler ovänliga

Städer att undvika är Oakland, i Kalifornien. Trots en spirande hipsterkultur anses staden vara för tilltufsad och osofistikerad. Fler medelstora städer finns på listan över mindre vänliga städer. Hartford kommer till exempel på tredje plats, följt av Atlantic City och New Haven. Detroit har förbättrat sitt rykte, och flyttat ned från nummer fyra till nummer sex på listan över de ovänligaste städerna.

Men också Los Angeles och Miami döms ut, på grund av ett frostigt bemötande från lokalbefolkningen.

Annons