Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Res som i Game of thrones

Nu kan man resa i spåren av den amerikanska tv-serien Game of
thrones. Irland och Kroatien är två av de utvalda platserna.

Annons
I Dubrovnik går guidade turer till platser där Game of Thrones spelades in.

Det finns redan en uppsjö med guidade turer till olika platser där filmer spelats in. Och succéserien Game of thrones är senast ut med att inspirera till resande. I sommar lanserar företaget Viator resor till platser som använts i tv-serien. Bland annat blir det en fyra timmar lång vandring genom kroatiska Dubrovniks gamla stadskärna. Här kan man till exempel klättra på samma borgmurar som blev anfallna av dynastin Baratheon i första säsongen. Resenärerna får också beundra det slott som gestaltar Kings Landing. Och guiderna sägs vara inlästa på det senaste skvallret om såväl serien som skådespelarna i den.

Inspelad i Nordirland

Den andra turen går till Belfast, huvudstad i Nordirland, där många av seriens scener spelats in. Trogna tittare kommer att känna igen flera platser i det dramatiska landskapet längs Causeway Coastal Route. Se mer på www.causewaycoastalroute.com.

Från den lilla staden Ballycastle kan man promenera till The Dark Hedges nära Armory, en väg som kantas av knotiga träd och där Ayra Stark passerade på flykt från Kings Landing.

I närheten ligger också Giant's Causeway, som är världsarvsstämplad av Unesco. Där kan man beskåda över 40 000 svarta basaltstenar.

Läs mer på Viator.com.

Fakta/Game of thrones

+Tv-serien är baserad på romanserien Sagan om is och eld, avGeorge R.R Martin. Tre säsonger har sänts och en fjärde ska spelasin.

+Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Westeros, där sjunobla familjer slåss om makten.

Annons