Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sienas katedral öppnar hemliga rum

Nu kan man upptäcka delar av den berömda katedralen i Siena som
hittills varit stängda för allmänheten. Under några månader finns
chans att se kyrkans "himmel".

Annons
Duomen i Siena visar hemliga rum.

Duomen i Siena är en imponerande syn, med delar byggda av den legendariske arkitekten och skulptören Bernini. Och nu öppnar katedralen områden som man tidigare inte kunnat besöka, skriver La Repubblica. Förra året fick besökarna för första gången se det konstfullt smyckade golvet, som varit täckt av trä. Nu är det istället kyrkans "himmel" som visas. Delar av taket som varit stängda i sekler kan man beskåda under särskilda guidade turer. Det blir en panoramapromenad under taket, då besökarna både kan titta på nya delar av insidan och utsidan av katedralen. Bland annat kan man på nära håll njuta av Ulisse de Matteis färgfönster som avbildar apostlarna.

Boka turer

De särskilda turerna kommer att pågå till 27 oktober. Men det gäller att boka, på [email protected]. Reser du i mitten av augusti finns också chans att pricka in Sienas berömda hästtävling Palio, på torget Il Campo, med efterföljande folkfest.

En annan imponerande byggnad man inte gärna missar i Siena är stadshuset Palazzo Pubblico, med dess höga torn Torre del Mangia. Den energiske kan gå upp 500 trappsteg i tornet för en imponerande vy över staden.

Annons