Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckinjagande högt fritt fall

Världens högsta berg- och dalbana, låter det lockande? I sommar invigs amerikanska Zumanjaro, med ett fritt fall där man rasar nedåt i över 90 kilometer i timmen.

Annons
Utsikten från Zumanjaro.

Tänk dig att falla fritt från en höjd högre än Big Ben i London. Det kan besökarna vänta sig av den nya berg och dal-banan Zumanjaro: Drop of Doom, som ska öppna i vår. Ryktet har föregått attraktionen, och det pratas redan om den gastkramande upplevelse som väntar besökarna på nöjesparken Six Flags i New Jersey. Här åker man över 126 meter upp i luften på cirka 30 sekunder - för att sedan störta nedåt i mer än 90 kilometer i timmen. Det blir ungefär tio sekunder av adrenalinstinn färd. Men först stannar gondolerna ett par evighetslånga sekunder på högsta punkten - där man kan se 83 kilometer bort, ut över skyskraporna i Philadelphia.

Världsrekord

Zumanjaro kommer att fästas på den redan existerande berg- och dalbanan Kingda Ka. Medan besökarna köar till attraktionen kommer de samtidigt att kunna spana på babianer som bor i ett område på nöjesparken, alldeles intill.

Tidigare var det attraktionen Lex Luthor: Drop of Doom på Six Flags Magic Mountain i Los Angeles som var högst i världen, med 121 meter, skriver Daily Mail.

Världens högsta fritt fall.
Annons