Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smutsigaste hotellen

Tycker du illa om lopphotell? Då finns det flera städer du bör undvika om du reser med en liten budget. Här är världens smutsigaste hotellstäder.

Annons
Inte alla hotell är rena och trevliga.

Att hitta ett fräscht hotell med liten budget är inte alltid så lätt. Men i vissa städer verkar det vara svårare än i andra. Om du ska resa till Brasilen eller London gäller det till exempel att välja boende med omsorg. Städerna kommer nämligen etta och tvåa på en mindre smickrande lista: över världens smutsigaste hotellstäder. Hotels.com har låtit sex miljoner resenärer ranka städerna utifrån renlighet, och man har gett betyg utifrån en tiogradig skala.

Rio fick lägst poäng, 7,29. Sao Paolo kammade hem poängen 7,69.

Trea på listan hamnar en nordisk stad - Oslo får bara 7,53 poäng. Andra städer vars hotell döms ut som smutsiga är Amsterdam, Köpenhamn och Paris.

Tokyo rent

Renligast är Tokyo, med 8,93 poäng. Warszawa i Polen och Seoul i Sydkorea rankas som två och trea. Bratislava, Moskva, Helsingfors och Bangkok är också bra val för den som vill bo rent på resan.

Skulle man få ett smutsigt rum är rådet från resesajten att genast prata med personalen.

"Om bristerna inte kan rättas till och tvisten inte lösas borde klagomålen framföras skriftligen och med foton bifogade", skriver företaget, enligt Daily Mail.

Mer läsning

Annons