Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spanien årets sommarfavorit

I flera år har Turkiet varit den mest populära
sommardestinationen. Men Tickets nya undersökning visar att Spanien
blir årets favorit.

Annons
Spanien är eftertraktat i sommar. Mallorca är en av de platser svenskar ökar sitt resande till.

Alicante, Gran Canaria och Malaga - Spanien lockar svenska resenärer i sommar. Bokningarna dit ökar med 18 procent och för första gången på sex år hamnar Turkiet inte etta i resebyrån Tickets stora Novus-undersökning. Även Mallorca och Barcelona ökar i popularitet. Men den populäraste destinationen är fortfarande turkisk, nämligen Antalya. Som charterarrangörerna rapporterat ökar också Grekland i sommar, med tolv procent, särskilt Kos, Athen och Rhodos.

Helt nytt för den här sommaren är att Thailand letar sig in på topp tio.

Reslusten ökar

Svenskars reslust är överhuvudtaget stor i sommar. Nästan var fjärde svensk säger att de kommer att göra ännu fler resor i år.

- Ökningen av inbokade sommarresor kan dels bero på att den svenska kronan fortfarande står sig stark gentemot de stora resevalutorna och dels på grund av att bolåneräntorna fortfarande är ovanligt låga, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket.

Det har spekulerats i att det dåliga sommarvädret gör oss mer benägna att boka en resa till solen. Men enligt den här undersökningen har endast 13 procent av svenskarna låtit den faktorn påverka resplanerna.

19 procent uppger att de kommer att vara bortresta i en vecka, medan 25 procent tänker kosta på sig två veckors semester utomlands.

Tickets tio-i-topp i sommar

1. Spanien (2)

2. Turkiet (1)

3. Grekland (3)

4. USA (4)

5. Italien (6)

6. Cypern (5)

7. Storbritannien (9)

8. Frankrike (7)

9. Kroatien (8)

10. Thailand (ny) 

(Förra årets placering i parentes)

Mer läsning

Annons