Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovsresorna snart slut

Det är en strykande åtgång på årets sportlovsresor. Vissa
charterarrangörer har redan sålt åtta av tio resor. Kanarieöarna är
ett av de mest populära valen.

Annons
Många vill till Kanarieöarna på sportlovet.

Många svenskar vill tillbringa sportlovet i värmen. Och de flesta av sportlovsresorna har redan gått åt. Ving rapporterar att de redan sålt åtta av tio resor. Allra mest bokat är det från Malmö där snart nio av tio resor är sålda. I Göteborg har 83 procent av resorna redan gått åt.

- Ett regnigt sommarlov 2012, mörker, kyla och stark krona bidrar till att det är stort sug efter resor just nu och vill man komma iväg på sportlovet gäller det därför att agera snabbt, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

För Ving är det Kanarieöarna med Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura som säljer bäst. Thailand och Egypten är också eftertraktat. Men trenden västerut håller i sig och många åker även till Aruba och Mexiko.

Vings avgångar från Luleå, Umeå och Sundsvall är helt fullbokade under sportlovet, vecka tio.

95 procent sålt

Resorna har haft en strykande åtgång också för Fritidsresor. De har redan sålt 95 procent, trots att man har tio procent fler resor i sortimentet jämfört med förra året. Bästa möjligheterna att komma iväg är om man kan ta två veckor, eller skarva mellan veckorna. Kanarieöarna är i topp även här, liksom Egypten och Kap Verde, mycket på grund av att man oftast reser hit på en veckolång semester. Men även Thailand och Mexiko är efterfrågat.

Även Apollo har märkt en ökad efterfrågan på resor under sportlovet. De har sålt nio av tio resor, och främst till Kanarieöarna, Egypten och Thailand.

Mer läsning

Annons