Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstäder på höstlovet

På höstlovet ska det vara en storstad, enligt många svenskar. Och London är favoriten. Men för en billig resa är veckan efter bättre.

Annons
London är en favorit bland svenskar.

Intresset för resor till storstäder fortsätter att öka. Bokningarna har ökat med 20 procent under årets höstlov jämfört med det förra, enligt siffror från resebyrån Resia.

-En av förklaringarna är att priskriget på flyg pressar ned priserna på många storstadsresor, samtidigt som flygförbindelserna och valmöjligheterna är väldigt många i dag, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på företaget.

London är allra mest populärt, följt av den evige svenskfavoriten New York. Men även Miami, Orlando och Los Angeles har tagit sig in på topplistan. Där finns också klassiska stadsdestinationer som Rom, Barcelona och Paris. Den franska huvudstaden har klättrat mest, från plats 16 förra året till plats åtta i år.

Billigare senare

Men vill man spara pengar ska man resa veckan efter höstlovet, då priserna sjunker rejält enligt statistik från Skyscanner. Biljetter till Paris kostar i snitt 1 723 kronor under höstlovet, men bara 1 225 veckan därpå, vilket är en minskning med 29 procent. Till New York och Istanbul är biljetterna 19 respektive 18 procent billigare vecka 45.

Att priserna sjunker efter lovet är vanligt.

- Det gäller egentligen alla högtider och perioder när många svenskar är lediga samtidigt, säger Annica Jansson, Nordenchef på företaget.

Annons