Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort tryck på sensommarresor

Vanligtvis brukar priserna på resor falla rejält mot slutet av
augusti. Men i år är efterfrågan skyhög - även för hösten och
vintern.

Annons
Nu går resorna åt. Lättast att fynda är det till stora resmål som Grekland, Turkiet och Mallorca. Här Skiathos.

Den som vill komma iväg på en billig sista minuten-resa under sommaren brukar göra bäst i att vänta till efter skolstarten. Men i år verkar det inte bli några prisras. Charterarrangörerna har redan mängder av bokningar hela sommaren och långt in på hösten. Fritidsresor har till exempel sålt dubbelt så många resor för september och oktober jämfört med förra året.

- Det var många år sedan vi såg en så stor efterfrågan. Om det håller i sig kommer det att finnas få klipp kvar, säger Jim Hofverberg på Fritidsresor.

Samma bild har man på Ving där hela augusti och september börjar bli uppbokade. En anledning är naturligtvis den regniga sommaren.

- Men de senaste åren har vi också sett att fler och fler tar semester senare. Tidigare kunde man se en tydligare skiljelinje efter skolstarten, säger informatören Charlotte Hallencreutz.

Vinterresorna går åt

Sista minuten-resorna fortsätter alltså att kosta en bra slant, i sommar har flera av dem gått till fullt pris. Vinnarna är de personer som bokade sin resa tidigt. Samma princip tror Charlotte Hallencreutz gäller för vinterresorna som redan nu säljer bra. Också Jim Hofverberg gissar på att trycket kommer att hålla i sig hela året.

- Så man kanske ska fundera på att boka vinterresan redan nu, säger han.

En viss avmattning på priserna kommer det ändå att bli efter skolstarten, även om resorna ligger flera hundralappar över tidigare års fynd. Lättast att fynda är det på stora resmål som Turkiet, Cypern, Mallorca och Kreta. Som vanligt hittar man också billigare resor om man är flexibel med avresedatum. Andra tips är att hålla koll på charterarrangörernas hemsidor flera gånger per dag, och att våga slå till snabbt om man väl hittar något.

Annons