Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskar spenderar mer på semester

Stora delar av Europa befinner sig i kris. Men svenskarna lägger
allt mer pengar på sitt resande, enligt en ny undersökning.

Annons
Svenskar fortsätter att lägga mycket pengar på resor.

Sju av tio svenskar kommer att lägga mer eller lika mycket pengar på sitt resande i år jämfört med förra året. Åtminstone enligt ny statistik från prisjämförelsesajten Skyscanner. Och många nöjer sig inte med en enda resa: Nästan var femte svensk kommer enligt undersökningen att lämna landet minst tre gånger under 2013. Men en resa per år är fortfarande det vanligaste, och något som 34 procent av svenskarna planerar.

- Även om det råder ekonomisk oro både i Europa och Sverige, är det tydligt att semesterresor är något som svenskarna inte drar ned på i första taget, säger Annica Jansson, företagets Nordenchef.

I undersökningen deltog 1 000 personer.

Kronan stark

När resebyrån Ticket nyligen gjorde sin Novus-undersökning fick också de fram att svenskarna fortsätter att resa. Mer än hälften uppgav att de kommer att göra lika många resor det här året som i fjol. Nästan var fjärde svensk planerar fler resor under 2013.

Enligt Ticket kan de ökade resorna bero på att kronan fortfarande är stark mot de stora resevalutorna, samt att bolåneräntorna fortfarande är låga.

Sammanlagt svarade 1059 personer.

Mer läsning

Annons