Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskarnas favoritstäder

Staden som flest svenskar vill resa till ligger i USA. När kvinnorna får välja blir det ofta Paris medan männen snarare är nyfikna på Berlin.

Annons
Svenskarna fortsätter att längta efter New York.

Det starka intresset för New York håller i sig. När svenskar får ranka städerna de helst reser till hamnar den amerikanska staden åter i toppen. Det visar en undersökning av charterföretaget Airtours. Hela 28 procent nämner "det stora äpplet" som favorit.

- Vi vet att svenskarna vill ha kultur, historia och rolig shopping när de reser på stadsresor. Den låga dollarkursen gör att staden ger bra shoppingmöjligheter samtidigt som det finns kultur, puls och nattliv, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på företaget.

Till nästa stad på listan är det ett långt hopp. Tvåa kommer Barcelona, med 8,7 procent. Som tredje mest eftertraktade stad hamnar uppstickaren Dubai, med 8,5 procent av rösterna.

Kvinnornas Paris

Weekendklassikern Paris rankas först på nionde plats. Det kan bero på att staden är populär bland kvinnor medan män snarare väljer New York eller Berlin. Den tyska staden hamnar på femteplats på männens lista men betydligt längre ned på kvinnornas lista, på artonde plats.

London, Rom, Istanbul och Prag är andra städer som uppskattas.

Sammanlagt svarade 1 000 personer i undersökningen.

Annons